startkontakt

Cookies - Kakor på akeliusspar.se


Samtycke till kakor

Enligt lagen om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en webbplats få information om webbplatsens användande av kakor (ofta kallat ”cookies”) och vad kakorna används till. Besökarens samtycke krävs om inte kakorna är nödvändiga för att tillhandahålla den tjänst som besökaren uttryckligen har begärt. Du ger ditt samtycke genom att själv acceptera användandet av kakor i din webbläsares säkerhetsinställningar.

Vad är en kaka?

En kaka är en textfil med information som används för att känna igen dig under kortare eller längre tid. Filen lagras på din dator och kan inte ställa till med någon skada. Det finns två olika typer av kakor, sessionskakor och fasta kakor.

Sessionskakor

På akeliusspar.se använder vi sessionskakor för att vi ska kunna hålla isär olika användare. Sessionskakan innehåller användarens identitet och lagras tillfälligt i datorns minne under tiden du är uppkopplad mot akeliusspar.se. När du loggar ut eller stänger ner din webbläsare försvinner den.

 

Fasta kakor

En fast kaka är en fil som sparas under längre tid och som gör att akeliusspar.se kan känna igen dig vid ett återbesök. Nästa gång du besöker oss hittar akeliusspar.se kakan och känner igen dig och de val du har gjort vid ett tidigare besök. Kakan kan även användas för att anpassa till exempel annonserbjudanden. En fast kaka stannar på din dator fram till det datum då kakan anses vara förbrukad, vilket kan variera beroende på vilket syfte kakan har.

Kakor för besöksstatistik

Akelius Spar AB jobbar hela tiden med att utveckla och göra webbplatsen bättre. För att vara framgångsrika i detta arbete analyserar vi den trafik som sker på akeliusspar.se. Analysen sker med hjälp av ett statistikverktyg från en tredjepartsleverantör som använder sig av fasta kakor (så kallade ”tredjepartskakor”). Dessa kakor sparar ingen privat information om dig och är endast till för att göra vår besöksstatistik mer tillförlitlig.

Stänga av kakor

Om du inte samtycker till att kakor används kan du själv stänga av kakor i din webbläsares säkerhetsinställningar.


   


    Kontakta oss via e-post:
    info@akeliusspar.se